“Dwufazowy szafranowy olejek przeciwzmarszczkowy” – e book

33.00

E-book z recepturą na dwufazowy olejek do twarzy, który w bardzo prosty sposób możesz wykonać sama w domu . Dodatkowo w zestawie przykładowy olejek, który posłuży Ci za wzór do odtworzenia receptury. Olejek doskonale sprawdza się zarówno do pielęgnacji skóry jak i do demakijażu. Możesz stosować go zarówno na noc jak i na dzień. Po zaaplikowaniu na skórę dobrze się wchłania nie pozostawiając tłustej poświaty na twarzy. Receptura zakłada wykonanie dwufazowego olejku szafranowego o pojemności 50 ml. Po wykonaniu będziesz mogła używać go przez okres 3 miesięcy.

W SKŁAD RECEPTURY OLEJKU DWUFAZOWEGO WCHODZĄ:

  1. OLEJ SZAFRANOWY (Z KROKOSZA BARWIERSKIEGO)
  2. OLEJ RYCYNOWY
  3. OLEJ MIGDAŁOWY
  4. EKOLOGICZNY HYDROLAT Z LAWENDY
  5. OLEJ ZE SFERMENTOWANYCH NASION RZODKIEWKI (LEUCIDAL)

Olej z Krokosza barwierskiego jest bogatym źródłem cennego kwasu linolowego (zawiera go aż 80%!), który pomaga regenerować cerę problematyczną i wymagającą. Surowiec swoją budową przypomina skład wydzielanego przez skórę łoju, dlatego dobrze się wchłania i nawilża. Rozłożenie kwasów sprawia, że olej z krokosza barwierskiego sprawdza się w pielęgnacji cery tłustej, mieszanej, trądzikowej, czy skłonnej do wyprysków i stanów zapalnych.
Zawiera również silne antyoksydanty jak witamina Ewitamina A oraz fitosterole, które pomagają “wymiatać” wolne rodniki będące przyczyną starzenia się skóry. Dzięki rozłożeniu kwasów tłuszczowych i dużej ilości antyoksydantów olej sprawdzi się w pielęgnacji cery starzejącej się.

Olej szafranowy
Olej z krokosza nazywany jest również olejem szafranowym. Powodem tego jest kolor jego kwiatów, które przypominają cenną przyprawę. Płatki i olej wykorzystywane były już przez starożytnych Egipcjan w wytwarzaniu barwiących kosmetyków jak szminki. Właściwości te roślina zawdzięcza wysokiej zawartości kartaminów. 

Olej migdałowy jest jednym z najlepszych surowców kosmetycznych. Nadaje się do każdego rodzaju skóry, rozprowadzony nie daje efektu ciężkości (tłustości), jest dobrze wchłaniany. Polecany szczególnie do pielęgnacji skóry dziecka (jest bardzo łagodny, nie drażni, uspokaja). Doskonały do masażu. Olej migdałowy stosowany jest w zwalczaniu egzemy, łuszczycy. Do pielęgnacji skóry suchej, podrażnionej. Polecany w celu zapobiegania rozstępom.

Olej rycynyowy doskonale sprawdza się przy pielęgnacji brwi oraz rzęs (wzmacnia je oraz przyciemnia). Można go również stosować na twarz, a to dzięki właściwościom oczyszczającym oraz regenerującym. Ostatnio bardzo modne stało się Oil Cleaning Metod, w skrócie OCM, polegające właśnie na oczyszczaniu twarzy za pomocą naturalnych olejków.

Hydrolat z lawendy EKOLOGICZNY odświeża, oczyszcza i działa przeciwzapalnie. Ma właściwości dezynfekujące, tonizujące, nawilża skórę, przygotowuje ją do lepszego wchłaniania substancji czynnych.

1 w magazynie

Kategoria:

Opis

opis